Dental Health

Το Dental Health αποτελεί την πρώτη και πρότυπη μονάδα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα της στοματικής υγιεινής στην Κορινθία και εκφράζει την σύγχρονη αντίληψη για την Οδοντιατρική Περίθαλψη. Σε έναν άνετο και ευχάριστο χώρο 260 m2 εφαρμόζουμε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους, για την πρόληψη και αποκατάσταση της υγιεινής του στόματος.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Dental Health είναι η δυνατότητα για μία και μοναδική επίσκεψη, σε ένα χώρο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι ειδικότητες. Το γεγονός αυτό διευκολύνει τους γιατρούς να σχηματίσουν άμεσα πλήρη εικόνα της στοματικής σας υγείας, να ανταλλάξουν απόψεις και κατά συνέπεια να εφαρμόσουν τα κατάλληλα οδοντιατρικά πρωτόκολλα για την θεραπεία σας.

Όμορφα παιδικά χαμόγελα

Στο Dental Health ειδική φροντίδα απολαμβάνουν οι μικροί μας φίλοι. Πολλοί γονείς ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά μας γερά δόντια. Στο Dental Health έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε από σήμερα τα όμορφα παιδικά χαμόγελα, που θα τα συντροφεύουν για όλη τους την ζωή. Στον άνετο χώρο δημιουργικής απασχόλησης που διαθέτουμε, η αναμονή θα γίνει παιχνίδι.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε:

1. Η Γενική Οδοντιατρική αντιμετωπίζει όλα τα οδοντιατρικά και στοματολογικά προβλήματα. Γιατί ο πιο σημαντικός παράγοντας της στοματικής υγείας είναι η πρόληψη. Με μια επίσκεψη για καθαρισμό δοντιών ανά εξάμηνο, προλαμβάνουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί.

2. Η Οδοντιατρική Χειρουργική ασχολείται με τις εμφράξεις (σφραγίσματα) ρητίνης, ενδοδοντική θεραπεία, προσθετική αποκατάσταση δοντιών με γέφυρες, εξαγωγές, ολική αποκατάσταση νοδώτητας (τεχνητές οδοντοστοιχίες) και αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα.

3. Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη να βελτιώσουμε τις γενετικές αδυναμίες της οδοντοστοιχίας μας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την βελτίωση της εικόνας μας. Στο Dental Health φροντίζουμε μέσω της Αισθητικής Οδοντιατρικής για:

• Λεύκανση δοντιών στο ιατρείο, σε συνδυασμό με νάρθηκες στο σπίτι
• Όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης (bonding), που μπορούν να διορθώσουν, σε 1-2 συνεδρίες, αισθητικές ατέλειες, όπως ενδιάμεσα κενά, σπασίματα, δυσχρωμίες
• Κεραμικές θήκες ή θήκες από ζιρκόνιο – πορσελάνη για να επιτευχθεί ένα όμορφο και αρμονικό χαμόγελο

4. Στόχος του Παιδοδοντίατρου είναι η προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών, κυρίως μέσω της πρόληψης. Η Παιδοδοντία επικεντρώνεται στη σωστή στοματική υγιεινή και διατροφή, την αντιμετώπιση της οδοντιατρικής φοβίας, την φθορίωση και εφαρμογή προληπτικών εμφράξεων (sealants) για την πρόληψη τερηδόνας.

5. Η ανάγκη για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των ορθοδοντικών ανωμαλιών των παιδιών είναι σήμερα μία παγιωμένη αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας. Η Ορθοδοντική είναι ένας κλάδος εξειδίκευσης που ασχολείται με την «ευθυγράμμιση» των δοντιών και του γνάθου. Κατάλληλη ηλικία περίπου 8 ετών, ωστόσο η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η θεραπεία γίνεται με ακίνητους μηχανισμούς (σιδεράκια), ή με ειδικούς διαφανείς νάρθηκες (clear aligners), που μετατοπίζουν τα δόντια σταδιακά στην επιθυμητή θέση για ένα υπέροχο χαμόγελο.

6. Περιοδοντολογία είναι η νόσος που προσβάλει τους ιστούς γύρω από τα δόντια, φλεγμονή του περιοδοντίου. Συνήθως ξεκινάει σαν ουλίτιδα και αναπτύσσει κενά ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα και εξελίσσεται με κινητικότητα των δοντιών. Εξειδικευμένοι γιατροί του Dental Health εγγυώνται το βέλτιστο αποτέλεσμα για την θεραπεία της επώδυνης αυτής νόσου.

7. Η Ενδοδοντία (απονεύρωση) είναι η ενδοδοντική θεραπεία του δοντιού, σε μια και μόνη επίσκεψη, με χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού (μικροσκόπιο).

8. Γναθοπροσωπική Χειρουργική είναι η εξαγωγή δοντιών και ριζών, μέσω διαδικασίας όπου απαιτείται περιορισμένης έκτασης χειρουργείο. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αφορά εξαγωγή έγκλειστων δοντιών -συνήθως τους τρίτους γομφίους σωφρονιστήρες (φρονιμήτες)-, ή χειρουργική αφαίρεση ιστών και μικρών καλοηθών όγκων.

9. Στο Dental Health δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον ασθενή με υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζουμε την Ψηφιακή Ακτινογραφία Δοντιών, που αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης της οδοντοστοιχίας, χωρίς επιβλαβείς επιδράσεις.